Zalige brownies!

Follow my blog with Bloglovin

Lekkere smeuïge  brownies, het water komt al in je mond als je er nog maar aan denkt! Eens je deze schatjes hebt geproefd, ben je vast en zeker verkocht!
Ik heb veel verschillende recepten uitgeprobeerd vooraleer ik tevreden was over het resultaat, maar uiteindelijk is het méér dan goed gekomen.

Wat heb je nodig?

  • Veel wilskracht om tijdens het maken van de brownies niet van het chocoladedeeg te proeven 😉
  • 315 gr. donker bruine bastardsuiker
  • 315 gr. ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 6 eieren
  • 80 gr. cacaopoeder
  • 300 ml volle melk
  • 320 gr. pure chocolade in grove stukken gehakt. 

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm alvast je oven voor op 180 °. Meng de boter en de suiker samen in een kom met een elektrische mixer. Doe daarna 1  voor 1 de eieren erbij.
In een aparte kom zeef je het zelfrijzend bakmeel samen met het cacaopoeder zodat er zeker geen klontertjes meer inzitten. Daarna voeg je dit toe aan het eiermengsel.  Voeg langzaam de melk toe en klop alles nog eens op met een mixer. Let op dat je niet ineens de hoogste stand opzet van je mixer, of je kan daarna de keuken gaan kuisen.. Ik spreek uit ervaring! 🙂
Daarna voeg je de stukjes chocolade toe.  Je kan hier ofwel een smeuïge chocolade cake mee bakken ofwel maak je er brownies van.
Ik heb beide een paar keer uitgeprobeerd en ze zijn beide geweldig lekker! Wanneer je kiest voor een cake te bakken ( ik koos voor een bakvorm van 25 cm) , bak je de cake gedurende 50-60 min op 180 °.  De baktijd is iets minder lang wanneer je kiest voor een brownievorm! ( 20 x 20). Hier kun je het beslag namelijk verdelen over 2/3 beurten. Bak de brownies hier 30-40 min. 

 

ENJOY

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *