Mexican pie

De liefde van de man gaat door de maag, zoveel is zeker. Aangezien ik vorige week een weekje ziek in bed gelegen heb en niet veel achter de kookpotten heb kunnen staan, besloot ik speciaal voor het vriendje iets te maken wat hij zeker lustte!  After all, who doesn’t like a good pie..

Wat heb je nodig ?

  • 5 Tortilla wraps
  • een groot blikje zoete mais
  • 2 blikjes rode bonen
  • 2 wortelen fijngesneden
  • 3 kleine punt paprika’s, fijngesneden
  • 1 pakje TACO seasoning mix
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 600 gr. gemengd gehakt
  • geraspte kaas ( zoveel naar keuze)
  • 690 gram gezeefde tomaten.  (= passata)
  • paar druppeltjes tabasco voor de waaghalzen
  • Springvorm voor cake (24 cm)

 

Hoe ga je te werk?

Fruit de ui samen met de knoflook op een zacht vuurtje. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit totdat je geen rood vlees meer ziet.
Vervolgens voeg je de Taco kruiden toe en meng je alles goed door elkaar. Kruid ondertussen wat af met peper en zout.

Hierna voeg je alle fijngesneden groentjes toe en laat wat sudderen op het vuur totdat de groentjes zacht genoeg zijn.  Er werd al rijkelijk geproefd door de man des huizes en ik kreeg ondertussen al goedkeurende blikken..


Laat  de mais en de rode bonen uitlekken door  middel van een zeef . Zodra al het vocht eruit gelopen is voeg je de mais en de bonen toe aan het gehakt. Als laatste voeg je de gezeefde tomaten toe . Je kunt als je dit wilt nog wat tabasco toevoegen.

Ik gebruikte een springvorm met een losse bodem en bekleedde de bodem met een stukje bakpapier;
Leg een tortilla wrap op de bodem van je springvorm en bestrijk deze met je saus. Bovenop strooi je wat gemalen kaas.

Herhaal dit tot je de rand van je springvorm hebt bereikt en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.

Bak de taart 20 min op 200 °.
1 ding is zeker, mijn vriendje was zeer tevreden deze avond 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *