Tiramisu met speculaas en framboos

Waarom altijd een  klassieke tiramisu maken? De combinatie van speculaas en rood fruit is gewoon goddelijk!

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 250 gr. Mascarpone van Galbani
  • 70 gr. fijne suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 125 gr. frambozen 
  • een pakje speculaas. ( Ik gebruikte Lotus Speculaas)

Decoratie : De schattige roze hartjes heb ik gevonden bij de Hema ( nog steeds verkrijgbaar! 🙂 )

 

Hoe ga je te werk?

Scheid eerst de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers met de suiker en het zakje vanillesuiker.
Voeg de Mascarpone toe en klop het geheel goed op.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig met een spatel onder het mengsel.
Prak de frambozen fijn met een vork. Uiteraard kan je deze ook in de blender fijn mixen als je zelf liever een coulis hebt.
Maal de speculaas fijn. ( Het hangt ervanaf hoeveel speculaas je nodig hebt naargelang het aantal potjes je zult maken voor je gasten)
Ik ben begonnen met 10 koekjes en heb er nadien nog een paar extra gemixt.
Bekleed de glaasjes met de stukjes speculaas. Daarna voeg je een laagje (geprakte) frambozen toe en als laatste een laagje mascarpone.
Herhaal dit tot je glaasje gevuld is.


IMG_20140426_175323

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *