Luchtige Chocomousse

Veel mensen hebben problemen met het maken van een goede, luchtige chocomousse. Vaak is hij te zwaar waardoor je na 2 happen al snel genoeg hebt.  Vaak is hij ook te lopend of net te dik. Na een paar receptjes te hebben uitgeprobeerd, kwam het volgende receptje er het beste uit.

Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig?

  • 4 eierdooiers
  • 70 gr. suiker
  • 2 theelepels bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gr pure chocolade ( voor een goede, pure smaak neem je vast cote d’ôr)
  • 200 ml slagroom ( of meer naar wens)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de melk op het vuur.
Klop in een aparte kom de eierdooiers, de suiker en de bloem luchtig. Zorg ervoor dat het mengsel licht geel ziet alvorens je stopt met kloppen.
Giet de hete melk bij het eiermengsel en meng deze 2 goed door elkaar met behulp van een garde.
Doe daarna het mengsel terug in de pan op het vuur en laat het even indikken. ( Blijf voortdurend roeren)
Hak de chocolade in grove stukken en doe deze bij het mengsel. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en laat je deze wat afkoelen. Ondertussen klop je de slagroom half stijf en voeg je deze aan het afgekoeld mengsel toe.
Giet de chocomousse in kleine glaasjes en laat deze opstijven in de ijskast.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *